Dies Especials

20/2/13

Coneixeu a Carles Cano?

Els contes del "No vull" (Tàndem, 1993)
Un dels reculls més trangressor de l'obra de Carles Cano és la col.lecció que va iniciar l'any 1993 i que va arribar a tenir dotze volumets encapçalats tots amb l'expressió "No vull" i que mostraven l'actitud rebel dels xiquets i xiquetes davant les diverses situacions de la vida.


 Per un botó és un conte divertit que explica les conseqüències nefastes que es produeixen per culpa d'un botó que ix disparat de la camisa del ric i gras senyor Aristòtil, golafre de mena, mentre s'atipava de valent en un dels molts tiberis que organitzava.
Hi podem trobar de tot un poc, com en aquest bloc: embarbussaments, endevinalles, cal·ligrames, cançons, acròstics i... molts poemes sobre les estacions, els animals, l'escola i un grapat de temes més. El llibre invita a jugar amb la poesia, el llenguatge, la rima i el ritme. Mireu un exemple:                                     La Pluja cau
La  pluja cau
C
a
                            t
                             a
                             p
                             l
                             a
                             u
                             !
                               Quan ix el sol,
                                  s'asseca el món.
Informació extreta del blog Bibliopoemes, gràcies Sàlvia!, i del blog Mascaró de proa, ambdós dedicats a la Literatura Infantil i Juvenil (-LIJ-)

No hay comentarios:

Publicar un comentario